sfere de lumina

Photobucket

luni, 20 iunie 2011

solstitiul de vara

       
 
Solstitiul de Vara: 21 iunie 2011
(ii multumim Anei Nicolai)
ora Rom 20:16
Vezi harta
Analiza astrologica de
Barbara Hand Clow  Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:
  •  Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si
  • Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei
In emisfera nordica a sosit Solstitiul de Vara, adica timpul de a trage aer in piept, de a ne relaxa, de a fi senzuali si de a deveni total intrupati. In emisfera sudica, vine Solstitiul de Iarna, adica momentul de a evalua ceea ce ati creat in timpul anului, in special de a reflecta asupra intentiilor voastre de la Echinoctiul de Primavara, stabilite in septembrie 2010. [Materialele de pe acest site sunt scrise pentru cititorii care traiesc in emisfera nordica. In consecinta, cei care locuiesc in emisfera sudica vor trebui sa schimbe sensul in intelegerea influentelor solstiilor.]
Pentru aceia dintre noi care traim in emisfera nordica, primavara noastra a coincis cu inaugurarea etapelor Ciclului Universal, din 9 martie. Parcurgerea Zilelor si Noptilor din Ciclul Universal, ce au o durata de numai 18 zile, produce mari schimbari in viata noastra personala si colectiva. Prin urmare, in aceasta vara ne va fi greu sa ne detasam si sa ne relaxam. Celor mai multi oameni le-a fost greu sa nu fie total distrasi de atat de multe lucruri care se intampla, astfel ca ar putea fi usor sa ratam potentialul acestei veri, de a clarifica si de a aprofunda ceea ce cream din martie. Totusi, amintiti-va ca voi va creati propria realitate, iar evenimentele din lumea exterioara sunt profund legate si stimulate de gandurile voastre. Am rugamintea sa aruncati o privire asupra intentiilor voastre de la Echinoctiul de Primavara, ca sa evaluati cum sunteti in acest moment si, totodata, sa sesizati lucrurile ce apar in viata voastra si pe care nici macar nu vi le-ati planificat. In timpul unei accelerari a timpului, atat de intensa, haosul izbucneste pretutindeni, de vreme ce el face intotdeauna parte dintr-o noua creatie: reorganizarea campurilor fractalice creeaza in viata voastra lucruri noi, intr-o maniera extrem de neasteptata.
Ne aflam acum in mijlocul a trei eclipse – din 1 iunie si pana in 1 iulie 2011. Eclipsa din 1 iunie s-a produs in timpul etapei de inmugurire din Ziua a Treia a Ciclului Universal. In analiza de Luna Noua in Gemeni, din 2 iunie – care a fost o eclipsa, in timpul Zilei a treia – am facut rezumatul desfasurarii a trei evenimente cheie, ce au fost sadite in timpul Zilei Intai din Ciclul Universal. Nu voi repeta de fiecare data informatiile despre aceasta evolutie, pe masura ce o urmaresc, pana in data de 28 octombrie 2011, astfel ca ar fi bine sa va tipariti sau sa salvati o copie a analizei de Luna Noua in Gemeni, din 2 iunie, ca sa va fie mai usor sa urmariti desfasurarea evenimentelor.
Evenimentele produse de la Luna Noua in Gemeni au continuat sa confirme natura critica a acestor trei teme: criza legata de folosirea energiei nucleare, haosul din Orientul Mijlociu si instabilitatea financiara mondiala. In timpul etapei de inmugurire din Ziua a Treia, trei reactoare de la Fukushima se afla intr-o situatie dezastruoasa, Siria este profund tulburata de un razboi civil, iar americanii deschid un al patrulea front de razboi in Yemen . In ceea ce priveste criza financiara, pe 1 iunie (prima eclipsa), cotidianul Times din Uniunea Europeana a publicat o relatare uimitoare despre motivul real pentru care presedintele Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost arestat de Biroul Federal de Securitate din New York, in data de 14 mai, pentru supozitia ca ar fi agresat sexual, o camerista de hotel. S-ar parea ca Strauss-Kahn a descoperit ca Fort Knox a fost golit de toate lingourile sale de aur, care reprezinta baza activelor SUA din bancile internationale, iar el a incercat sa zboare neintarziat inapoi in Europa, pentru a se intalni cu presedintele Germaniei, Angela Merkel! Povestea reala din cotidianul Times, cu privire la ceea ce facea acesta, este postata pe adresa http://2012patriot.wordpress.com/
Analiza pe care am facut-o pentru echinoctiul din martie sugera ca Ciclul Universal se va desfasura in mijlocul izbucnirii haosului: Soarele echinoctiului, aflat la 0° in Berbec, s-a deplasat drept spre Uranus, aflat la 1° in Berbec, imediat dupa echinoctiu. Pe durata primaverii, in Berbec s-au aflat multe planete, astfel ca aceasta influenta astrologica intensa a fost in tandem cu Calendarul Mayas - ca de obicei. In momentul de fata, multi dintre voi se simt destul de tulburati si nefericiti, iar in timpul unei astfel de schimbari majore, consider ca este esential sa reflectam profund asupra dezvoltatii noastre personale, prin prisma evenimentelor din lumea colectiva. Ca oameni, noi ne pastram echilibrul mental, sustinand un fel de interpretare logica pentru ceea ce se petrece in lumea noastra, iar teza lui Carl Calleman cu privire la Calendarul Mayas este in mod cert de folos. [Eu una nu imi pot imagina ca as putea intelege vremurile in care traim in momentul de fata, fara a avea conceptia lui Calleman! Voi continua sa postez analize pe acest site, pana la Solstitiul de Iarna din 2012, in special pentru a reflecta asupra naturii noii lumi, ce va apare dupa sfarsitul Calendarului Mayas, din 28 octombrie 2011.] In momentul de fata, ne aflam la sfarsitul Noptii a Treia (Ziua a Patra incepe in 25 iunie) si incepem sa vedem implicatiile reale ale etapei de inmugurire din Ziua a Treia: Orientul Mijlociu este complet remodelat de revolutie; alaturi de Japonia, multe tari cauta sa gaseasca metode de a-si inchide reactoarele nucleare; iar sistemele financiare ale lumii sunt gata sa se prabuseasca. Arestarea, unul cate unul, a jucatorilor cheie, pentru o neinsemnata vina sexuala, nu va reusi sa ascunda adevarul.
Intre timp, singurul lucru care are importanta este modul in care traiti viata. Pe cine iubiti acum? Ii sunteti fideli si devotati persoanei cu care va aflati in relatie? Sunteti gata ca, pe nepregatite, sa mergeti drept la cei care au nevoie de sprijin din partea voastra? Aveti incredere in planul maret care se desfasoara, indiferent de ce se va intampla in viata voastra personala? In timpuri ca acestea, din acest an, 2011, se plasmuiesc eroi. Sau stati cu bratele incrucisate, oftand si asteptand sa vina sfarsitul lumii – rastimp in care nu faceti nimic in propria voastra viata? Presupun ca daca as putea face un film care sa caracterizeze realitatea curenta, el ar fi intitulat Asteptandu-l pe Nibiru. In mod ironic, in mijlocul fricii stupide si apocaliptice, apare un film popular, intitulat Arborele Vietii/Tree of Life, iar bunul meu prieten, Brian Swimme, si-a anuntat lansarea filmului sau impresionant, Povestea Universului/The Universe Story, a carui premiera va avea loc in septembrie 2011! Cu siguranta ca traim intr-o perioada de miracole! Toti suntem invitati sa observam lucrurile cu admiratie, sa respiram adanc si sa ne bucuram de spectacol!
Astrograma acestui Solstitiu de Vara este foarte melodica, asemenea unui madrigal de la inceputul evului mediu; in momentul in care este interpretata tema unei planete, toate celelalte planete canta si ele. Acest lucru se intampla deoarece multe planete se afla in intervalul de 0° - 10°, producand mult mai multe aspecte multiple, decat de obicei. De pilda, Soarele se afla la 0° in Rac, fiind la exact 30° de Marte si facand urmatoarele aspecte: sextil cu Jupiter; cuadratura cu Uranus; trigon cu Neptun, Chiron si Luna; si opozitie cu Pluton! O intrare foarte puternica in anotimpul verii, nu-i asa? Celalalt personaj remarcabil din aceasta astrograma este regizorul ei - Saturn; el sta singur, langa punctul de rasarit din astrograma lui Washington, DC, in timp ce celelalte planete se afla intr-o configuratie de „galeata” larga, avandu-l pe Saturn drept toarta. Saturn controleaza campul unei impresionante Cuadraturi Mari, ce implica planetele: Mercur/Soare din Rac, Uranus din Berbec si Pluton din Capricorn. Saturn a intrat in miscare directa pe 12 iunie, iar acum inainteaza pentru a tranzita Saturnul din 1776 al SUA, in data de 28 august (vezi astrograma SUA, la sfarsitul analizelor postate pe site)
La sfarsitul lunii august, lumea va fi adanc cufundata in Noaptea a Cincea - etapa de distrugere din Ciclul Universal. Trebuie sa imi pun intrebarea: cine stabileste acest joc? De multe ori ma intreb daca SUA ar fi putut evita sa fie jucatorul principal din jocul numit Imperiul, din Ciclul National si Planetar. Insa, in timpul sezonului estival, nu este cu adevarat vorba despre SUA – e vorba despre o purificare a corpului emotional global, avandu-l pe Saturn la 10° in Balanta, in inconjunctie exacta cu Luna, aflata la 10° in Pesti. Luna trece peste Neptun/Chiron, exact inainte de Solstitiu, iar acest lucru inseamna ca vom trece cu totii prin crize acute de vindecare emotionala, in timp ce structurile ciclului de 5.125 de ani se prabusesc si se mistuie. Intrucat Saturn se afla in Balanta, aceasta este echilibrarea cea mare, trierea cea mare. Care ar putea fi asta? In ceea ce ma priveste, daca suntem in inima noastra si actionam din inima noastra, in Ciclul Universal, vom trai in pace si bucurie. Cei care au inima impietrita vor lua parte la triere. Trecem de la stadiul de Homo Agressus, la cel de Homo Pacem; sunteti fie un razboinic, fie un pacifist. Este alegerea fiecarei persoane - si a fost, dintotdeauna – insa, in prezent, campul se indreapta spre pace si armonie.
Ne concentram mai intai atentia asupra Soarelui, care se deplaseaza in Rac. Angajat in aspecte multiple, planul sau este sa caute tihna, bucurie, siguranta si ingrijire. Mercur tocmai este la 10° dincolo de Soare, astfel ca Soarele din Rac se intelege pe sine si stie ca doreste ingrijire totala si invaluitoare. Soarele isi simte puterea, pentru ca el rezoneaza nestingherit cu Marte, aflat la 0° in Gemeni, iar Soarele este expansionat si echilibrat de un sextil cu Jupiter, aflat la 3° in Taur (aspect exact pe 25 iunie). Jupiter din Taur este impamantat si intelept, astfel incat acest sextil cu Soarele (si Marte care le activeaza punctul de mijloc) seamana cu melodia „Don't Worry, Be Happy/Nu-ti face griji, fii fericit”, de Bobby McFerrin.
Insa, in timp ce Soarele din Rac, in sextil cu Jupiter din Taur, canta mai departe in ritm vioi, Soarele primeste un sut in dos, de la o cuadratura cu Uranus, aflat la 4° in Berbec (aspect exact pe 26 iunie). Intrucat Soarele din Rac face opozitie cu Pluton, aflat la 6° in Capricorn (aspect exact pe 27 iunie), Uranus se afla in varful unei cuadraturi in T cu Soarele in opozitie cu Pluton. Aceasta cuadratura in T tensionata se produce in timp ce Uranus in cuadratura cu Pluton este intr-un orb* strans, astfel ca, in aceasta vara se vor manifesta etapele timpurii ale celor sapte cuadraturi dintre Uranus si Pluton, ce vor avea loc in perioada 2012 - 2015. Descrisa in mod simpu, aceasta cuadratura in T indica faptul ca, in aceasta vara, fiecare om de pe planeta isi va da seama ca vechile metode clasice nu se mai intorc. Apoi, Saturn din Balanta, in opozitie cu Uranus din Berbec transforma aceasta cuadratura in T intr-o Mare Cuadratura cardinala, care ancoreaza trecerea in noile realitati. Pana in 27 iunie, aspectele exacte cu Soarele si alte planete se pun in miscare asemenea capsulelor medicale care isi elibereaza treptat substanta activa, astfel ca noile teme vor fi complexe si, totodata, foarte evidente - intrucat Mercur este un jucator puternic din Marea Cuadratura.
[*  orb – In astrologie, orbul  inseamna cat de mult difera unghiul dintre doua planete, de exactitatea unui aspect. De exemplu, aspectul de trigon are 120 de grade. Daca doua planete s-ar afla la un unghi de 123 de grade, s-ar spune despre ele ca se afla intr-un trigon care are un orb de 3 grade. In general, in astrologie se considera ca, cu cat este mai mare orbul, cu atat mai putin puternic este efectul aspectului. N.tr.]
Pe masura ce specia noastra evolueaza pe noi cai culturale, lucrurile vechi trebuie sa dispara. Cel mai uimitor lucru legat de astrograma acestui Solstitiu este ca ea arata care ar putea fi noile tipare. Soarele la 0° in Rac face trigon exact cu Neptun retrograd, aflat la 1° in Pesti, care este aproape de Chiron, aflat la 5° in Pesti; iar Luna, aflata la 10° in Pesti, tocmai a trecut de Neptun si Chiron. Acesta este un dans al Lunii si planetelor, extrem de  subtil, ce seamana cu un frumos si armonios dans irlandez, care ne atrage viitorul chiar in fata ochilor nostri. Acest trigon Rac/Pesti spune ca este momentul sa ne vindecam (Chiron) de separarea noastra de spirit (Neptun), iar calea prin care sa facem acest lucru este sa ne deschidem inimile (Soare/Mercur in trigon cu Luna). Cea mai profunda invatatura a indienilor Cherokee se afla in povestirile despre „cei cu inima divizata”. Din aceste povestiri, am aflat ca natia mea (Cherokee si celtica) a dainuit pentru ca noi traim in inimile noastre, indiferent de ceee ce oamenii cu inima divizata – cuceritorii – le-au facut natiei noastre. Am dainuit; ei niciodata nu au reusit sa ne strapunga si sa ne scindeze inimile. Iar acum, in timpul acestui frumos anotimp de vara, pentru noi toti se apropie sfarsitul cruzimii dominante.
Oriunde mi-as indrepta atentia in aceasta astrograma minunata a Solstitiului, remarc ca o tema chiar rezoneaza cu urmatoarea tema. Concentrandu-ne atentia asupra Lunii din Pesti, observati aspectele pe care ea le face: conjunctie cu Chiron/Neptun; trigon exact cu Mercur din Rac; cuadratura cu Venus, aflata la 14° in Gemeni (care devine exacta, la aproape 8 ore dupa Solstitiu); inconjunctie exacta cu Saturn, aflat la 10° in Balanta si sextil cu Pluton, aflat la 6° in Capricorn. Ce inseamna toate aceste aspecte? Aspectele cu Luna ne moduleaza sentimentele, inimile. Asadar, aspectul dintre Luna si Chiron/Neptun indica ca noi suntem vindecatorii inimii spirituale, iar trigonul cu Mercur si Soarele din Rac spune ca simtul nostru de auto-cunoastere (Soarele) este deosebit de ager si evoluat (Mercur). Cuadratura dintre Luna si Venus, aflata la 14° in Gemeni, ar putea indica faptul ca aceasta vara va fi o perioada a revoltei feminine in dormitor. Acesta ar putea fi momentul final, in care barbatii sa inceteze „sa se razboiasca si sa se destrabaleze", deoarece zeita refuza sa mai suporte vreun abuz din partea fortei dominante masculine. Referitor la zeita, acest aspect s-ar putea manifesta si prin intermediul conditiilor climatice, cum ar fi uraganele. In final, Luna face inconjunctie exacta cu Saturn din Balanta, iar sextilul ei cu Pluton din Capricorn este pur si simplu uluitor, repetand ceea ce am spus mai inainte: structurile Ciclurilor National si Planetar se dezmembreaza, pentru ca nimeni nu mai crede in ele. Acest mesaj va fi si mai puterni,c atunci cand oamenii vor realiza ca aurul a fost scos din Fort Knox !
Concentrandu-ne atentia asupra lui Jupiter, observam ca acest zeu important al abundentei face sextil cu Soarele din Rac si cu Neptun/Chiron si trigon cu Pluton din Capricorn. Aceasta este o configuratie foarte dinamica, ce aduce un sprijin fizic important, in procesul de a ne detasa de tot ce am cunoscut sau am trait vreodata. Impamantat si puternic, Jupiter spune ca sursa supravietuirii noastre este credinta in noi insine, ca specie (Soarele), iar noi putem face acest lucru, activandu-ne inima vindecatoare. Cu Jupiter din Taur in trigon cu Pluton din Capricorn – doua semne de pamant - ni se reaminteste ca structurile biologice de pe Pamant au disparut si au fost revitalizate de multe ori si ca viata a continuat sa evolueze. Aceasta perioada nu este diferita, insa, din cauza aspectelor de sextil si trigon cu Neptun/Chiron/Luna, de aceasta data, inima omeneasca este cea care supravietuieste. In aceasta vara, aveti incredere in sentimentele voastre, intrucat s-ar putea ca ele sa fie tot ceea ce aveti! De asemenea, Jupiter in sextil cu Luna/Chiron/Neptun formeaza un Yod cu Saturn din Balanta, iar acest aspect ii confera lui Saturn puterea de a ne echilibra si structura sentimentele, astfel incat sa le putem folosi la intregul lor potential extraordinar.
Acum e momentul sa privim lucrurile din perspectiva lui Saturn si, dintr-odata, vedem intr-adevar ca acesta este un Solstitiu care are o Cuadratura Mare. Saturn, aflat la 10° in Balanta, face opozitie cu Uranus, aflat la 4° in Berbec, iar ei sunt in Cuadratura Mare cu Mercur/Soare din Rac in opozitie cu Pluton din Capricorn. Saturn din Balanta face cuadratura exacta cu Mercur, aflat la 10° in Rac, aspect ce ar putea fi cea mai uimitoare cuadratura exacta din aceasta astrograma. Am lasat la urma analiza Marii Cuadraturi, deoarece doream sa simt celelalte aspecte, inainte de a aduce in atentie cuadratura exacta dintre Mercur si Saturn. Cuadraturile Mari sunt configuratia mea preferata, deoarece ele finalizeaza intotdeauna o lucrare. Asemenea tintei exacte de la GPS, ele au forte uimitoare de a modifica campul fizic, emotional, mental si spiritual, pentru totdeauna. Aceasta Mare Cuadratura din timpul schimbarii de anotimp vrea sa spuna ca, dupa vara din 2011 (adica iarna din 2011, in emisfera sudica), vom vorbi despre istorie la modul inainte si dupa acest moment. Aceasta Mare Cuadratura spune: cautarea noastra de a intelege (Mercur) siguranta si dezvoltarea (Soarele din Rac) are loc in mijlocul schimbarii si dezmembrarii radicale (Pluton), care este declansata de schimbarile din campurile fractalice (Uranus), ce se dezvolta cu toatele intr-o homeostaza celulara (echilibrandu-se dupa legile lui Saturn). Apoi, cuadratura exacta dintre Mercur si Saturn raspandeste lumina asupra mentalitatii noastre umane, ceea ce inseamna ca este timpul sa ne dezvoltam puterile extraordinare ale inteligentei noastre. Deoarece Calendarul Mayas a fost dezvaluit exact la timp, mesajul sau este sa avem incredere in Natura si in lucrarile Arborelui Lumii calauza noastra magnifica prin Ciclul Universal.
In final, haideti sa observam ca avem un Marte destept, aflat la 0° in Gemeni – in cuadratura exacta cu Neptun din Pesti – care ne spune cum sa actionam! Neptun este in miscare retrograda si va reveni in Varsator in august, unde va ramane pana in februarie 2012, cand putem fi siguri ca bufonii apocalipsei 2012 vor prezice nenorociri. Asadar, avandu-l pe Neptun la inceput de activare pentru rolul sau – ca spiritualitate elevata fundamentala (Gnoza) – Marte se deplaseaza in Gemeni si il zoreste la maxim pe Neptun; iar Uranus este in sextil, in interiorul cuadraturii, asigurandu-se astfel ca transformarea este totala. V-as sugera cu tarie sa va treceti in revista toate instrumentele spirituale eficiente pe care deja le-ati acumulat, pentru ca urmeaza sa aveti nevoie de ele. In aceasta astrograma, Marte face cuadratura exacta cu Neptun, iar acest aspect inseamna ca valuri de iluminare vor strabate campurile planetei noastre. Amintiti-va sa stati in pozitia de lotus si acceptati aceasta bucurie, iar apoi nu va va mai pasa daca aurul exista in Fort Knox sau daca el pluteste in atmosfera lui Nibiru!
De Barbara Hand Clow

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu